Med passion för lakrits
"Lakrits är något speciellt. Det har en märklig effekt på folk - kalla det kärlek, kalla det något annat! Men utan kärlek hade Lakrids by Johan Bülow aldrig varit vad det är idag - världens första gourmetlakrits. Gjord av de finaste och godaste ingredienserna. För vi älskar lakrits och vill bara producera det allra bästa". Så beskriver Lakrids by Johan Bülow med egna ord sin passion för lakrits.

Från dröm till verklighet
LAKRIDS by Johan Bülow kom till världen på Bornholm, en dansk ö, året var 2007. Så fort de högtidliga talen var slut och media lämnat invigningen - tog lakritsälskarna över - och den lilla fabriken på Bornholm "erövrades". Fyra timmar senare var all lakrits utsåld. Konsekvensen var att detta ledde till massor av jobb den sommaren - både för den lilla 10 kilos lakritsgrytan och för Johan Bülow.

Idén att producera handgjord lakrits lyckades - det blev SUCCÉ! Att lägga fokus på de finaste ingredienserna och utesluta alla konstgjorda smaktillsatser var perfekt - ur detta föddes världens första handgjorda gourmetlakrits.

2008 gav Johan sig iväg till England med en omöjlig dröm. Han ville bygga världens minsta lakritsfabrik och hittade nödvändig inspiration och uppmuntran i Manchester. De försåg honom med den nödvändiga erfarenheten och kunskapen, de hade ojämförlig "know how" baserad på traditionerna från hundratals små och stora lakritsfabriker. Som ett resultat av detta, ligger nu världens minsta lakritsfabrik precis söder om Köpenhamn i Danmark.

Johan och hans medarbetare reste runt jorden för att hitta de mest excellenta ingredienserna. De pratade, jämförde, producerade och testade lakrits dag in och dag ut - och det gör de fortfarande!

Lakrids by Johan Bülow idag
I dag kan du fortfarande trilla in i Lakrids by Johan Bülow´s affär på Bornholm.  Lakrids har också etablerat en affär i Magasin, på Mat & Vin avdelningen i Köpenhamn, vid Kungens Nytorv. Här kan man inhandla de välkända favoriterna såväl som exklusiv limited-edition. Det finns också en egen liten shop i Tivoli, Köpenhamn och på Kastrup.

Och glöm inte att du kan hitta LAKRIDS by Johan Bülow i kvalitetsaffärer över hela Skandinavien. Som en riktig saga, skulle H.C Andersen ha sagt.

Passionen, inlevelsen och önskan att förse kunderna med kvalitet och uppriktig njutning, resulterar i arbetsdagar som överskrider mer än 8 timmar, allt för att hinna med den ökande efterfrågan av den smakfulla lakritsen - allt producerat i världens minsta lakritsfabrik. Alla hos Lakrids by Johan Bülow är tokiga i lakrits - och vi hoppas verkligen att du också är det.

Kom och var med i sagan!